好評シリーズの第8弾。個人的には禁断というかなんというか、知らない人はいないサントリー角ウイスキーを持ち込みました。一流のバーテンダーとはいえ、もちろん角はよく知っているだろうし、最も美味しい飲み方はやっぱりハイボールなのか?と思いつつ。
果たしてどんなカクテルが出来上がるのか? 角瓶の新しい可能性を覗いてみました。
しかし、バー石の華では普段は角瓶は置いていないので、今回は本当に役得でした。
*バーテンダーによるテイスティングノート
素晴らしいバランス感。ハイボールでこれだけ人気があることにあらためて納得しています。
カクテルにする際には、日本のウイスキーがベースなのでそこにより日本を印象付ける素材を合わせました。柚子とチナール(アーティチョークのリキュール)の相性が良く、これだけで味わいが完成します。そこにウイスキーを合わせることでカクテルとして深い味わいに。ただこのままだとアタックが強いので、ビーガンオルタナティブを加えることで柔らかな仕上がりにしました。
The Black Bottle とは:
トップバーテンダーは初めて見るお酒をテイスティングするだけで、すぐにカクテルを作ることができるのでは?
完全ガチでボトルを持ち込み、その場でテイスティング → カクテルを即興で作ってもらう企画第8弾。
<動画内で使われたウイスキー>
サントリー角瓶
The 8th installment of the highly praised series. Personally, it feels almost forbidden, or rather, how could anyone not know it? I brought in Suntory’s Kakubin Whiskey. Even though a top-notch bartender would surely be well-acquainted with Kakubin, I couldn’t help but wonder, is the most delicious way to enjoy it still a highball?
What kind of cocktail will be created? I peeked into the new possibilities of Kakubin Whiskey. However, Kakubin is not typically available at Bar Ishinoka, so this was a rare opportunity for me.
*Bartender’s Tasting Notes
A wonderful sense of balance. I’m once again convinced of how popular it is in highballs. When making a cocktail, since it’s based on Japanese whiskey, I paired it with ingredients that further emphasize Japan’s character. The combination of yuzu and Cynar (an artichoke liqueur) worked wonderfully together, creating a complete flavor by itself. Adding whiskey deepened the flavor profile of the cocktail. However, the attack was a bit strong, so by adding a vegan alternative, it softened the finish.
*About “The Brack Bottle”
Top bartenders are just tasting drinks they see for the first time, Couldn’t they make cocktails in no time? We brought in a bottle completely stiff, We asked the bartenders to improvise cocktails on the spot.
<Whisky Used in the Video>
Suntory Kakubin Blended Japanese Whisky
渋谷 Bar 石の華
バーテンダー 石垣忍
*お店では通常、ボトルの持ち込みは受け付けていません
BAR ISHINOHANA / TOKYO JAPAN
BARTENDER
Shinobu Ishigaki
Web: https://ishinohana.com/en/Instagram: https://www.instagram.com/ishinohana_bar/
*東京の水道水を世界一透明な氷にする工場 /
Japanese factory processes Tokyo tap water into the world’s clearest ice
*氷にアイロン? 世界一透明な氷を作る工場 日本のカクテル /
The World’s Most Transparent Ice Factory, How to make clear ice
*世界一透明な氷で作られた作品 / Works made from the world’s clearest ice
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